PILEĆA FAHITA
- 150 g miks paprike
- 120 g pilećih fileta
- 50 g paradajza
- 30 g crvenog luka
- 30 g kukuruza šećerca
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- 2 komada tijesta za tortilje
- so, biber, chili
Priprema:
- Zelenu, crvenu i žutu papriku isijecite na štapiće. Luk isjeckajte na rebarca, a paradajz na kocke.
- Pileći file grilujte 10 minuta. Meso isijecite na štapiće i sjedinite s povrćem. Začinite solju, biberom, i chilijem te prelijte limunovim sokom.
- U zagrijanu tavu sipajte maslinovo ulje i dodajte meso, te povrće. Pržite pet minuta.
- Tortilju grilujte nekoliko minuta i isijecite na pola. Piletinu i povrće servirajte na vreloj tortilji. Tortilje stavite u posudu i poslužite.