ŠPAGETI BARILLA BR.5 SA ĆUFTAMA

Špagete su jedno od najčešćih i najomiljenijih jela na našoj trpezi. Da biste istinski uživali u njihovom okusu, tada birajte i najbolju tjesteninu. Preporučujemo vam Barilla br.5, i ovoga puta savjetujemo vas kako da spremite špagete sa ćuftama.
Sastojci za 4 osobe:
Špageti Barilla br. 5 400 g
Paradajz pelat 300 g
Mljevena govedina 300 g
Prezle 100 g
Parmezan 100 g
Isjeckan peršun 1 supena kašika
Ekstradjevičansko maslinovo ulje 4 supene kašike
Bijeli luk 1 čehna
Brašno 1 supena kašika
Listovi bosiljka
So i crni biber po ukusu
Priprema:
Napravite ćufte: pomiješajte mljevenu govedinu, parmezan, prezle, isjeckan peršun i pola čehna sitno isjeckanog bijelog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promiješajte i rukama oblikujte ćufte. Pažljivo uvaljajte cijele ćufte u bijelo brašno; skinite ostatak brašna i propržite ih na dvije supene kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja dok ne porumene. Sklonite s vatre.
U velikom tiganju zagrijte dvije supene kašike maslinovog ulja i pola čehna bijelog luka. Izvadite bijeli luk iz tiganja, dodajte paradajz pelat i sve kuhajte 5 minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, zatim dodajte ćufte i sve kuhajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre.
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocijedite tjesteninu skuhanu “al dente”, pomiješajte ih s ćuftama i servirajte.
Ukrasite jelo isjeckanim svježim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svježeg bosiljka po ukusu.

Paypal donacija

Popularni postovi