ZAČINJENA GOVEDINA

Za 6 osoba potrebno je: 
1,5 kg goveđeg mesa bez kostiju, 6 šargarepa, 2 grančice celera, 1 praziluk, 1 glavica kelja, 6 krompira, 1 glavica crnog luka, 3 zrna karanfilčića, grančica ruzmarina, grančica timijana, pola veze peršuna, 1 lovorov list, so i biber.

Goveđe meso isecite na manje komade, stavite u šerpu, prelijte vodom i obarite 15 minuta. Uklonite penu sa površine. Očistite crni luk, zabodite karanfilčiće u glavicu, dodajte u šerpu sa mesom i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 60 minuta. Potom dodajte grančice ruzmarina, timijana i peršuna, lovorov list, očišćene šargarepe, celer i praziluk. Kuvajte desetak minuta, pa dodajte kelj isečen na 5 delova i krompir presečen na pola. Posolite i pobiberite i nastavite sa kuvanjem na umerenoj temperaturi oko 40 minuta, dok meso i povrće ne postanu meki. Poslužite dok je vruće.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi