ZAPEČENA JUNETINA

Za 4 osobe potrebno je: 
700 g junećeg mesa, 2 pakovanja lisnatog testa, 600 g mešanih pečuraka, 1 čen belog luka, 80 g brašna, 1 veza peršuna, 1 dl Marsale, 250 g supe, 50 g slanine, 1 žumance, 15 g putera, maslinovo ulje, so i biber.

U tiganju propržite slaninu sa malo ulja i grančicom ruzmarina. Pospite meso brašnom i kratko ispržite u tiganju sa slaninom i belim lukom dok ne porumeni. Meso i slaninicu izvadite u tanjir, pa na istom ulju kratko izdinstajte pečurke. Zatim vratite meso i slaninu, zalijte Marsalom i supom i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 30 minuta. Posolite, pobiberite, umešajte seckani peršun i isključite ringlu. U međuvremenu puterom podmažite pleh. Isecite lisnato testo na trake i prepletite ih na papiru tako da dobijete koru malo veću od kalupa za pečenje i stavite u hladnjak 30 minuta. Sipajte meso i pečurke u pleh, prekrijte prepletenim lisnatim testom i premažite žumancetom umućenim sa pola kašike vode, malo soli i bibera. Pecite 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi