NJOKI S RAJČICOM,PARMEZANOM I PANCETOM

Sastojci: 500 g njoki, 200 ml pasirane rajčice, 100 g pancete, 1 glavica luka, 50ml bijelog vina, sol, papar, maslinovo ulje, parmezan
Priprema: Nasjeckajte luk na sitne komadiće i popržite pet minuta na zagrijanom ulju uz stalno miješanje dok ne poprimi zlatnu boju. Potom dodajte pancetu narezanu na sitne komadiće i nju popržite minutu do dvije. U to umiješajte rajčicu i vino.
Dodajte prstohvat soli, papra i bosiljka te ostavite da se lagano kuha uz povremeno miješanje. Nakon pet minuta dodajte parmezan te miješate dok se lagano ne zgusne. U lonac pripremite vodu za njoke, dodajte prstohvat soli i malo ulja.
Nakon što voda zavrije dodajte njoke te promiješajte kuhačom kako se njoke ne bi zalijepila te kuhajte prema uputama. Potom pomiješajte njoke i umak te pospite parmezanom.

Paypal donacija

Popularni postovi