ZAPEČENI GRAH S KOBASICAMA

Sastojci: 400 g bijelog graha iz konzerve, 4 mesne kobasice, 2 glavice luka, 100 g slanine,  žličica mljevene crvene paprike, žličica pirea od rajčice, 2 režnja češnjaka, žlica brašna, 2 suha feferona, 1,5 dl ulja, peršin
Priprema: Na tavi na vrućem ulju pržimo nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu dok luk ne omekša. Dodamo mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i brašno, promiješamo te umiješamo grah tekućinom iz konzerve i nasjeckani feferon.
Tako pripremljen grah premjestimo u vatrostalnu posudu, a odozgo utisnemo kobasice. Sve zajedno pospemo nasjeckanim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 220 °C po prilici 25 min. 

Paypal donacija

Popularni postovi