HADŽIJSKI ĆEVAB S TELETINOM

Sastav:
200 g teletine,
2 glavice luka,
mala mrkva,
sitno sjeckani peršun,
1 manja crvena paprika,
7-8 manjih šampinjona,
1 paradajz,
so, vegeta, biber.
Temeljac:
pola goveđe kocke za supu + 200 ml vruće vode,
pek. papir + konac.   


Priprema:
Teletinu isjeckati na kockice, šampinjone na listiće, luk isjecakati na sitno, crvenu papriku isjeći na tanke trake, paradajz na kockice, mrkvu usitniti. Za temeljac će vam biti potrebno: Pola goveđe kocke za supu koju ćete zaliti sa 200 ml vruće vode i sve izmiješati.
Na malo ulja ispržiti luk, posoliti, pobiberiti, dodati meso i njega pržiti zajedno s lukom. Kada je meso isprženo dodati isjeckanu mrkvu, paradajz i papriku, izmiješati i pržiti sve zajedno. Poklopiti šerpu i povremeno miješati, po potrebi smanjiti temperaturu. Dodati isječene šampinjone i sitno sjeckani peršun, sve izmiješati i kratko propržiti.
Zaliti goveđim temeljcem, izmiješati , pustiti da sve se krčka na laganoj vatri, paziti da ne ispari sva tekućina. Pripremiti 4 zdjelice (da bi ravnomjerno rasporedili), u svaku staviti pek. papir izrezan na kvadrate, sadržaj iz šerpe rasporediti u sva 4 pek. papira. Papir rukom stegnuti, zavrnuti malo i svezati koncem. Pek. papir staviti u tepsiju pa na njega staviti hadžijske ćevape, pek. papir zavrnuti i uliti 1 šolju vode u tepsiju, te u zagrijanu rernu staviti da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.


http://nmrecepti.blogspot.com

Paypal donacija

Popularni postovi