LJETNI SATARAŠ - UŽITAK ZA NEPCE

Ljeto nam pruža brojne mogućnosti za užitak, pa tako i kada je riječ o gastronomiji.
Za neke je sataraš posebno jelo, a za mnoge spas jer se može pripremati i dan ranije, a njegova priprema ne oduzima mnogo vremena.

Sastojci

500 g paprike
500 g paradajza
1 veća glavica luka ili nekoliko malih
5 kašika ulja
1 kašika šećera
so, biber i Vegeta

Priprema

Papriku očistite i narežite na manje komadiće, a luk na listiće. Očistite sjemenke iz paradajza i narežite ga.
U širokoj tavi na ugrijanom ulju blago ispržite luk, dodajte šećer, a nešto kasnije i pripremljenu papriku.
Kad paprika malo omekša, umiješajte paradajz i Vegetu pa nastavite pirjati sve dok sva tekućina ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite.
Sataraš možete jesti uz rižu, pire krompir...

Paypal donacija

Popularni postovi