PILETINA KARBONARA - OVAJ RUČAK POSTAĆE VAM OMILJENI
Sastojci:
pola šolje rendanog parmezana,
kašičica soli, kašičica bibera,
3 parčeta pilećeg filea,
kašika maslinovog ulja,
2 kašike putera,
pola šolje sjeckane slanine,
pola šolje sjeckane ljute paprike,
šolja sjeckanog crnog luka,
dva čena sjeckanog bijelog luka,
300 ml pavlake za kuvanje.
Priprema: Pomiješati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smjesu uvaljati pileće meso. Kašiku maslinovog ulja i puter stavite u tiganj, zagrijte i ispržite meso sa obje strane.
Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, papriku i crni luk, i pržiti, da sve dobije lijepu boju. Dodajte i bijeli luk, izmiješajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite sa vatre.
Piletinu servirajte na tanjire i prelijte ovim sjajnim karbonara sosom.