SLANI UŠTIPCI

Ovo je slana varijanta uštipaka koji su vrlo  krafnama, ali su puno "konkretnijeg" okusa. Svatko ih radi na svoj način, neki su okrugli, neki dugoljasti, ali svi su nam podjednako ukusni. Serviramo ih već punjene ili guštamo svatko uz svoj omiljeni prilog!
Tijesto:
1 dcl mlijeka
1 germa
2 jaja
2 žličice soli
žličica šećera
1 dcl maslinovog ulja
2 dcl jogurta
1 prašak za pecivo
žlica rakije ili ruma


600 g glatkog brašna
Napravite kvas od germe, toplog mlijeka i šećera. Dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje zatim ostavite da se diže oko 30 minuta. Tanko razvaljajte, izrežite na manje kvadratiće i ostavite 10-tak minuta pa ih pecite u vrućem ulju. Kada fino porumene izvadite ih na papirnatu salvetu dok ne narežete slaninu ili neki drugi dodatak koji će oplemeniti ove vruće,sjajne i mekane jastučiće!
Renči, hvala na finom receptu!
Servus :)


http://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Paypal donacija

Popularni postovi