SOČNA,HRSKAVA I SUPER ZDRAVA - PIZZA O KOJOJ BRUJI CIJELI SVIJET

Ako želite uživati u omiljenim okusima bez grižnje savjesti - ova je pizza pun pogodak!
Tajna je u ukusnom karfiolu! Odnosno u hrskavoj korici i "tijestu" u kojem nema grama brašna već samo svježe naribani karfiol, lijepo povezan.  

Ako ste se dosad bojali pizze zbog glutena, bijelog brašna, kalorija - onda je ovaj recept baš za vas! Ova vegetarijanska varijacija ima oko 600 kalorija.
Sastojci: 

polovica karfiola prosječne veličine 
1 jaje
1 mozzarela sitnije narezana
2 velike kašike ribanog parmezana
kašika morske sol
malo crnog papra
Dodaci:
malo umaka od paradajza
dvije šake cherry paradajza prerezanih na pola
2 češnja bijelog luka narezana na tanke ploške 
malo mljevene crvene papričice
listovi svježeg bosiljka 
origano prema želji 

Priprema: 

Naribajte pola karfiola (potrebno je dobiti barem dvije šoljice srednje veličine), potom ga premjestite u dublju posudu i stavite u mikrovalnu da se malo smekša, na 7-8 minuta, na neku srednju jačinu. Ostavite da se malo ohladi te upalite pećnicu na 220 stepeni.

U to vrijeme smućkajte jaje, dodajte mu sol, biber, polovicu pripremljene mozzarele te parmezan. Sve dobro promiješajte i od toga napravite podlogu za pizzu. Možete ju peći na običnom plehu obloženom papirom za pečenje, ili u plehu kojeg ste ranije lagano premazali ili posprejali sprejem protiv prianjanja.

Pecite 10 do 15 minuta dok ne pozlati, a potom izvadite pleh kako bi na pizzu stavili ostatak namirnica, osim bosiljka. 

Pecite još 10 minuta i tek onda stavite listove bosiljka, da pizza izgleda još svježije i još sočnije.

Paypal donacija

Popularni postovi