BAKALAR SA ŠALŠOM I PALENTOM

SASTOJCI:

• 600 g smrznutog bakalara
• 400 g pelat rajčice
• 1 glavica crvenog luka
• 2 režnja češnjaka
• nekoliko crnih maslina
• 50 g naribanog sira
• maslinovo ulje
• 200 g palente
• sol, papar
• par listića svježeg bosiljka (može i suhi)

PRIPREMA: Najprije skuhati palentu prema uputama proizvođača. Pred kraj kuhanja dodajte naribani sir. Kuhanu palentu izlijte u plitki pleh i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja izrežite ju na iste komade (kvadrate) i prepecite sa svake strane na grill tavi.
U posudi na ulju propirjajte sitno nasjeckani crveni luk. Kada porumeni dodajte i nasjeckani češnjak te sjeckane masline, a zatim dodajte pelate rajčice i usitnite ih kuhačom. Sve kuhajte do 10 minuta. Pred kraj ubacite par listića bosiljka.
Filete bakalara posolite, popaprite i pecite na tavi 4 minute sa svake strane.
Bakalar servirajte uz preprženu palentu koju ste prelili sa šalšom.

https://www.uredisvojdom.com

Paypal donacija

Popularni postovi