MUSAKA OD KRUMPIRA I MLJEVENOG MESA
- mljeveno meso
- krumpir
- začini: vegeta, sol, papar
- ulje
- voda
- prema želji: jaje, vrhnje, mlijeko, sir
Način pripreme:
- Mljeveno meso najprije začinite prema svom ukusu - ja dodam sol, vegetu i papar.
- U smjesu začina i mesa dodajte i malo vode da smjesa ne bi bila presuha.
- Zamijesite sve zajedno i ostavite da tako začinjeno meso neko vrijeme odstoji.
- Krumpir ogulite, dobro ga operite i narežite na ploške.
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Pripremite svoj složenac za pečenje.
- U pekač ili neki drugi pleh na dno stavite malo ulja.
- Posložite na ulje prvi sloj krumpira i krumpir začinite vegetom.
- Na krumpir ravnomjerno rasporedite mljeveno meso.
- Na meso opet ide sloj krumpira kojemu dodate vegetu.
- Prema želji, možete nastaviti nizati ovakve slojeve ali nama je i ovako sasvim dovoljno.