RIČET

Sastojci:
• 300 g graha
• 400 g ječmene kaše
• 1 luk
• 1 češnjak
• žlica crvene paprike
• 2 žlice masti
• sol i papar

Priprema: Ričet i grah malo isperemo (svaki posebno) i ostavimo ih u posudama da se namaču preko noći. Ujutro promijenimo vodu. Odvojeno kuhamo oko sat vremena.
Na mast (ili ulje) bacimo luk i sitno sjeckanu slaninu, mrkvu i korijen peršina. Dodamo i češnjak i malo crvene paprike (slatke). Sve podlijemo tekućinom u kojoj se kuhao ričet (ječmena kaša) i kuhamo dok sve ne omekša.
Dodamo kuhani ričet i grah i podlijemo s tekućinom u kojoj se kuhao ričet. Prema potrebi posolimo i zakuhamo još kratko da se sve prožme.
Uz ričet možete skuhati i poslužiti kobasice.

Savjet više: Mnnogi vole u ričetu osjetiti kiselost pa se kod kuhanja dodaje žlica vinskog octa. Ali nećete pogriješiti niti ako direktno u tanjur dodate malo octa po želji.

https://www.uredisvojdom.com

Paypal donacija

Popularni postovi