ZAPEČENI BAKALAR

SASTOJCI:

• 600 g fileta smrznutog bakalara
• 1 glavica crveng luka
• 2-3 režnja česnjaka
• list lovora
• sol i svježe mljeven papar
• 1 dcl maslinovog ulja
• 2-3 dcl pasirane rajcice
• 1 žličica meda
• 1 dcl crnog vina
• 1 g krumpira izrezanog na tanje šnite
• 1 manji feferon (ovisno koliko ljuto želite i volite)

PRIPREMA: Bakalar odmrznite pa ga posolite i popaprite. Na roštilj tavi ga naglo prepržite na maslinovom ulju sa svake strane da dobije laganu koricu. Prepržene filete pažljivo izvadite i stavite na stranu.
Na isto ulje dodajte sitno narezani crveni luk i pirjajte dok ne dobije zlatno žutu boju, a onda dodajte sitno narezani cesnjak, lovorov list i sjeckane feferone (ako ih koristimo).
Kad češnjak pusti miris, sve zaliti sa pasiranom rajčicom i crnim vinom, dodati med i sve ostaviti da zavrije. Po potrebi sve posoliti i popapriti i maknuti na stranu.
Nakon toga, u nauljenu vatrostanu zdjelu slagati red krumpira pa red bakalara i malo posoliti i popapriti. Ponoviti red krumpira pa opet bakalara i tako dok se ne potroši sve. Gornji red treba završiti sa krumpirima koje prelijemo sa umakom od rajčice i crnog vina.
Sve prekrijemo alu folijom i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Sve se peče otprilike 60 minuta, a 5-10 minuta ranije, skinemo foliju da se sve fino zapeče.
Poslužimo nakon par minuta hlađenja i prožimanja svih sastojaka.

https://www.uredisvojdom.com

Paypal donacija

Popularni postovi