ĆUFTE U KARI SOSU

Sastojci:
– 500 gr mljevenog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 1 čehno bijelog luka
– 3 kašike prezle
– list peršuna, začini
– 1 jaje
Kari sos:
– 1 kašika brašna
– 2 g karija, pola male kašičice
– 100 ml bijelog vina
– supa od povrća
– 2-3 kašike pavlake
– ulje, so, biber
Priprema:
Pomješajte mljeveno meso, sitno isjeckan crni luk, bijeli luk , jaje, peršun, so, biber i prezle, što je dovoljno da dobije čvrsta smjesa.
Oblikujte ćufte pa pecite. Ispečene ćufte slažite na ubrus da se ocjede pa napravite sos.
Preostalo ulje od ćufti, procjedite pa ako je potrebno dodajte još malo ulja, mada mislim da nije potrebno. Dodajte brašno i kari pa sve zajedno malo propržite.
Zalijte supom i vinom pa kuhajte da se zgusne uz miješanje. Supu napravite od pola kocke. kad je sos kuhan dodajte ćufte i ostavite jos 10 – 15minuta da se krčka, na jako laganoj vatri.
Na kraju dodajte pavlaku i začine po ukusu. Služite uz pire krompir.

Paypal donacija

Popularni postovi