RECEPTI ZA JELA OD PILETINE - RIŽA SA PILETINOM

Potrebno:
200 g pilećeg bijelog mesa
2 paradajza
1 paprika
100 g sira
200 g riže
svježi bosiljak
svježi peršun
2 velike kašike pavlake (može i majonez ko voli)
4 kašike kukuruza
maslinovo ulje
so i malo origana
2 čena bijelog luka
Priprema:
Rižu skuvajte i pustite da se ohladi.
U međuvremenu narežite povrće i sir na kockice, bijeli luk, bosiljak i peršun isjeckajte.
Piletinu narežite na komadiće, posolite i nauljite. Na tiganju je prepržite da postane zlatnosmeđa.
Kad se riža ohladila dodajte povrće, sir, bosiljak, peršun i bijeli luk, kukuruz i piletinu te pavlaku/majonez, so, maslinovo ulje i malo limunovog soka.
Sve dobro izmješajte te dodatno začinite ako želite. Tako pripremljenu salatu stavite da se hladi.
Jednog dana je poslužite uz tost hljeb, a drugog dana uz dosta svježe sezosnke hrksave salate

Paypal donacija

Popularni postovi