RECEPTI ZA SALATE - SALATA OD TUNJEVINE

Potrebno:
1 manja glavica zelene salate
2 paradajza
2 krastavca
40 gr crvenog luka
200 gr maslina
Slatka paprika
3 jaja
Tunjevina u maslinovom ulju
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćeta
Priprema:
U veliku zdjelu stavite opranu i na trake izrezanu zelenu salatu, dodajte sjeckani paradajz, krastave, luk, masline i papriku.
Skuvajte jaja da budu tvrda, narežite ih na četvrtine i stavite na salatu.
Tunjevinu iscijedite i stavite na salatu.
U zdjeli pomiješajte maslinovo  ulje i sirće, pa pobiberite i posolite.
Smjesom dobro pospite salatu.
Salatu prebacite u veliku posudu, prekrijte providnom folijom, stavite u frižider i možete je jesti i narednog dana. 

Paypal donacija

Popularni postovi