JELA OD TELETINE RECEPTI - ŠNICLE NA LUKU
Teleće šnicle fantastičnog okusa, a pripremaju se brzo i jednostavno, sa samo par sastojaka.
Sastojci:
- 600 g telećih šnicli
- 6 glavica crvenog luka
- 3 češnja bijelog luka
- 2 kašike brašna
- po ukusu so i biber
Priprema:
Šnicle izlupati, posoliti i uviti u brašno.
Zagrijati ulje u jednoj šerpi i u njemu ispržiti šnicle sa obje strane i izvaditi ih na tanjir.
U isto ulje napola ispržiti sjeckani crveni luk na rebarca. Dodati mu brašno, sitno sjeckani bijeli luk.
Doliti vode i malo prokrčkati. Onda dosoliti ili staviti suhi biljni začin, vratiti šnicle u sos i na tihoj vatri krčkati dok šnicle ne omekšaju.
Služi se uz pire krompir.
Zagrijati ulje u jednoj šerpi i u njemu ispržiti šnicle sa obje strane i izvaditi ih na tanjir.
U isto ulje napola ispržiti sjeckani crveni luk na rebarca. Dodati mu brašno, sitno sjeckani bijeli luk.
Doliti vode i malo prokrčkati. Onda dosoliti ili staviti suhi biljni začin, vratiti šnicle u sos i na tihoj vatri krčkati dok šnicle ne omekšaju.
Služi se uz pire krompir.
Izvor: Recepti.com