RECEPTI ZA ŠNICLE - SOČNE ŠNICLE
800 g junetine
1 kašika senfa
bijeli luk
2 kašike soja sosa
kašikica brašna
malo vegete
1 lovorov list
biber
ulje
1 kašika senfa
bijeli luk
2 kašike soja sosa
kašikica brašna
malo vegete
1 lovorov list
biber
ulje
Priprema:
Isječene šnicle ne bi trebalo da budu deblje od 1 cm.
Svaku šniclu nasolite, pospete biberom i spustite u tiganj na vrelo ulje da se kratko proprži prvo sa jedne, a zatim i sa druge strane. Par minuta prženja – nikako duže, koliko je potrebno da se uhvati ona mala korica, da se na njima vidi trag prženja.
Kad su propržene, izvadite ih na tanjir, a u ulje u kojem su se pržile (i pustile svoj sok) dolijete vodu (oko 700 ml), stavite veliku kašiku senfa, isječen bijeli luk, dvije kašike soja sosa, malo vegete, lovorov list, opet malo bibera i malu kašikicu brašna razmućenu u malo hladne vode.
Onda u tepsiju poređate šnicle, prelijete ih sosom, poklopite aluminijumskom folijom i stavite da se peku sat vremena u rernu na 180 stepeni. Uz malo mašte i priloga, dva dana će svi sigurno biti zadovoljni!