KRUMPIR S LIMUNOM IZ JAMIEJEVE PEĆNICE
Jamie Oliver ima nekoliko izvrsnih recepata za pripremu krumpira, a ovaj nam je zasigurno među pet najboljih. Riječ je o jednostavnoj kombinaciji s limunom, origanom i sjemenkama korijandera, a izvrsno pristaje uz piletinu i pečenu ribu.
Sastojci:
1 kg krumpira
2 limuna
1 žlica sjemenki korijandera
1 žlica origana
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite i prepolovite krumpire, narežite limun na kriške i u mužaru zgnječite sjemenke korijandera. Kuhajte krumpire u kipućoj slanoj vodi 10 – 12 minuta, sve dok izvana ne budu mekani. Dobro ocijedite. U zagrijanu pećnicu nakratko stavite lim premazan s nekoliko žlica ulja. Kad se zagrije, ubacite krumpir, limun, origano i sjemenke. Posolite, popaprite i promiješajte. Pecite 45 – 60 minuta, povremeno okrenite i pričekajte da poprime zlatnu boju.
https://gastro.24sata.hr
Sastojci:
1 kg krumpira
2 limuna
1 žlica sjemenki korijandera
1 žlica origana
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite i prepolovite krumpire, narežite limun na kriške i u mužaru zgnječite sjemenke korijandera. Kuhajte krumpire u kipućoj slanoj vodi 10 – 12 minuta, sve dok izvana ne budu mekani. Dobro ocijedite. U zagrijanu pećnicu nakratko stavite lim premazan s nekoliko žlica ulja. Kad se zagrije, ubacite krumpir, limun, origano i sjemenke. Posolite, popaprite i promiješajte. Pecite 45 – 60 minuta, povremeno okrenite i pričekajte da poprime zlatnu boju.
https://gastro.24sata.hr