ĆUFTE U SOSU

Za 4 osobe potrebno je: 
Za ćufte: 200 g mešanog mlevenog mesa, 300 g izmrvljenih kobasica, 1 jaje, 80 g prezle, 80 g rendanog parmezana, 2 kašike seckanog peršuna. Za sos: 1,5 dl goveđe supe, 2,5 dl paradajz sosa, 2 paradajza iseckana na kocke, 250 g kuvanog ječma, 400 g spanaća, 1 glavica crnog luka, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber. 

U činiji pomešajte sve sastojke za ćufte, dodajte so i biber po želji, i oblikujte 16 loptica. U šerpi zagrejte ulje i kratko ispržite meso dok ne porumeni (5-7 minuta). Potom dodajte iseckani crni i beli luk, dinstajte oko 5 minuta, pa prelijte supom i paradajz sosom i umešajte seckani paradajz. Začinite po želji. Poklopite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi oko 2 sata. Po potrebi dolijte supu. Pred kraj, dodajte iseckani spanać i obareni ječam, kuvajte još 10 minuta i poslužite dok je vruće.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi