ROLOVANO SVINJSKO MESO SA SIROM I ŠAMPINJONIMA

Da ja ne bih previše dužila objašnjavajući najbolje da sve vidite na delu. Ukoliko ste spremni saznati kakoispeći najukusnije i najsočnije rolovano svinjsko meso, možemo da počnemo.
Neophodni sastojci za pripremu rolovanog svinjskog mesa sa sirom i šampinjonima
- 1 kg svinjskog karea
- 100 g sira trapista
- 250 g marinarinih šampinjona
- 2 kafene kašičice senfa
- prstohvat soli
- malo mlevenog bibera
Kako napraviti rolovano svinjsko meso sa sirom i šampinjonima
Svinjski kare prvo isečemo polako uzdužno, tako da bude debljine oko 1cm, sve dok ne dobijemo pravougaonu površinu koja je savršena za rolovanje. Kada završimo i pripremimo meso za rolovanje, začinimo ga biberom i solju po ukusu i namažemo ga senfom sa obe strane. Fino utrljamo sav senf kako bi svinjski kare što bolje upio senf.
Sir trapist je sledeći koji čeka pripremu. Njega ćemo iseći na listove i ređati preko pripremljenog mesa, kao i marinirane šampinjone. Nakon toga moramo biti pažljivi. Lagano uvijemo meso u rolat i na kraju čačkalicama pričvrstimo ivice mesa, kako bi se osigurali da nam se rolat neće raspasti tokom pečenja.
Jednu dublju tepsiju premažemo uljem i prebacimo rolat u nju. Stavljamo rolovano meso u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i pečemo oko 20 minuta. Kada istekne ovo vreme, temperaturu pečenja smanjimo na 180 stepeni i pečemo ga još 60 minuta. Sve vreme u toku pečenja, sa vremena na vreme je potrebno prelivati mesom sopstvenim sokom i uljem u kojem se ono peče.
Sada je već naše rolovano meso pečeno i spremno za posluživanje. Isecite ga na parčiće i služite uz prilog po vašem izboru. Kod nas je to uglavnom pire krompir ili krompir u nekom drugom obliku, sa laganom salatom bez koje se ne može.
Sve u svemu, nadam se da ste ponosni na svoje kulinarsko umeće i da vam se svideo moj recept. Želim vam prijatan obrok, uživajte i videćete da sam bila u pravu, svaki sledeći zalogaj bolji je od prethodnog. Uživajte.