KRUMPIR NA ŠALŠU

Krumpir spremljen malo drugačije…dobar prilog mesu a izvrsno i kao samostalno jelo:
  • 1 kg krumpira
  •  1 glavicu crvenog luka (kapule)
  •  1 žličica mljevene crvene paprike, po želji ljute ili slatke
  •  2 žlice nekog suhog začina
  •  2 žlice ajvara
  •  voda, ulje
  1. Krumpir oguliti i oprati te izrezati na tanke ploške.
  2. Zagrijati ulje te dodati luk (kapulu) izrezanu na rezance, malo ga posoliti. Pirjati luk dok ne omekša pa mu dodati 1 žličicu ljute  ili slatke (po želji) crvene paprike i 2 žlice ajvara.
  3. Zatim dodati 2 žlice nekoga suhog začina, krumpir pa sve naliti vodom tako da prekrije krumpir. Kuhati na tihoj vatri dok voda ne ispari a krumpir omekša.

Paypal donacija

Popularni postovi