PIKANTNA JUNETINA
Za 4 osobe potrebno je:
2 tikvice, 500 g mlevenog junećeg mesa, 16 čeri paradajza raznih boja, 2 kašike ljutog paradajza sosa, 1 glavica crnog luka, 1 veći čen belog luka, 2 kašike seckanog peršuna, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Tikvice operite, obrišite salvetom i iseckajte na kockice. Čeri paradajz operite i presecite na pola. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. U dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, dodajte crni i beli luk i tikvice i dinstajte 7-10 minuta. Zatim izvadite povrće iz tiganja i stavite u tanjir, pa na istom ulju izdinstajte mleveno meso. Kad se meso uprži, dodajte čeri paradajz, vratite tikvice i luk i začinite ljutim paradajz sosom. Posolite i pobiberite, umešajte seckani peršun i dinstajte sve zajedno još dvadesetak minuta.
(Novosti)
2 tikvice, 500 g mlevenog junećeg mesa, 16 čeri paradajza raznih boja, 2 kašike ljutog paradajza sosa, 1 glavica crnog luka, 1 veći čen belog luka, 2 kašike seckanog peršuna, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Tikvice operite, obrišite salvetom i iseckajte na kockice. Čeri paradajz operite i presecite na pola. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. U dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, dodajte crni i beli luk i tikvice i dinstajte 7-10 minuta. Zatim izvadite povrće iz tiganja i stavite u tanjir, pa na istom ulju izdinstajte mleveno meso. Kad se meso uprži, dodajte čeri paradajz, vratite tikvice i luk i začinite ljutim paradajz sosom. Posolite i pobiberite, umešajte seckani peršun i dinstajte sve zajedno još dvadesetak minuta.
(Novosti)