Riblji paprikaš
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0ZHI-rdhzNiHpL0YiJO9QJEGYQkJPDSyF7CGFNWZnRX59uUI6voHcM-oIJ8AJUtc8XZ4pQbobvO6UJ0O8KbHY8YiR3AXjcej8VRMys3Grsi9oePm__4SWSbEpCPcpr4PWOytVxzxe4m8/s1600/1_zpsdb478a55.jpg)
2 kg šarana,
3 glavice crnog luka,
3 kašike aleve paprika,
1,5 dl soka od paradajza,
1 češanj bijelog luka,
malo ikre,
sol,
biber,
ljuta mljevena paprika.
PRIPREMA :
Ribu isjecite na krupnije komade kako se tokom kuhanja nebi raspala, isjecite crni luk i sve zajedno stavite u kotlić, nalijte vodom, dodajte sitno sjeckani bijeli luk i kuhajte na jakoj vatri. Kada paprikaš proključa odklonite nastalu pjenu sa površine, potom začinite sa alevom paprikom, soli i biberom i odmah zatim dodajte sok od paradajza. Pred kraj kuhanja dodajte malo mlječa ili ikru. Paprikaš servirajte zajedno sa barenom tjesteninom.