Cezar salata
Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
glavica zelene salate
50 g inćuna
30 g parmezana
2 kašike kapra
so i biber, po ukusu
Krutoni,a možete uzeti i tost:
2 kriške hleba
0,5 dl ulja
2 čena belog luka
Dresing/preliv:
žumance
½ kašikice senfa
sok od ½ limuna
½ kašikice soli
0,5dl maslinovog ulja
čen belog luka
Parmezan za dekoraciju,po želji.
Priprema:
1. Izgrilovati piletinu ili je propržiti pa je iseći na štapiće.
2. U tiganju dobro ugrejati ulje, dodati cele čenove belog luka. Hleb iseći na kockice. Pržiti dok hleb ne postane hrskav i skroz ne porumeni.
3. Napraviti dressing: U posudu staviti žumance, senf i limunov sok. Zatim brzo mešajući nalivajući maslinovo ulje sve dok se ne dobije gusta masa, odnosno dressing. U njega staviti pasiran čen belog luka.
4. U činiji spojiti piletinu, krutone od hleba, kapar, usitnjenu salatu, inćune, posuti parmezanom i preliti dresingom. Lagano varjačom promešati i eventualno začiniti solju i biberom po ukusu.
300 g pilećeg belog mesa
glavica zelene salate
50 g inćuna
30 g parmezana
2 kašike kapra
so i biber, po ukusu
Krutoni,a možete uzeti i tost:
2 kriške hleba
0,5 dl ulja
2 čena belog luka
Dresing/preliv:
žumance
½ kašikice senfa
sok od ½ limuna
½ kašikice soli
0,5dl maslinovog ulja
čen belog luka
Parmezan za dekoraciju,po želji.
Priprema:
1. Izgrilovati piletinu ili je propržiti pa je iseći na štapiće.
2. U tiganju dobro ugrejati ulje, dodati cele čenove belog luka. Hleb iseći na kockice. Pržiti dok hleb ne postane hrskav i skroz ne porumeni.
3. Napraviti dressing: U posudu staviti žumance, senf i limunov sok. Zatim brzo mešajući nalivajući maslinovo ulje sve dok se ne dobije gusta masa, odnosno dressing. U njega staviti pasiran čen belog luka.
4. U činiji spojiti piletinu, krutone od hleba, kapar, usitnjenu salatu, inćune, posuti parmezanom i preliti dresingom. Lagano varjačom promešati i eventualno začiniti solju i biberom po ukusu.