Čorba sa tunjevinom
Za 4 osobe potrebno je: 500 g tunjevine, 6 paradajza, 1 crvena paprika
1 krastavac, 10 sušenih paradajza u ulju, 2 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 1 limun, 2 dl krem pavlake, veza vlašca, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike sirćeta, so i biber.
Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. Isperite i naseckajte vlašac. Isecite tunjevinu na manje kocke i stavite u činiju. Posolite, pobiberite, zalijte limunovim sokom i maslinovim uljem. Dodajte čen seckanog belog luka, promešajte i ostavite da se marinira 1 sat u frižideru. U međuvremenu operite paradajz, krastavac i papriku i odstranite semenke. Isecite povrće na kocke i izmiksirajte zajedno sa suvim paradajzom, sipajte u činiju, dodajte preostali crni i beli luk, sirće i kašiku ulja. Posolite, pobiberite i ostavite u frižideru. Umutite hladnu krem pavlaku, dodajte polovinu vlašca, posolite i pobiberite. Sipajte hladnu supu u 4 tanjira, rasporedite mariniranu tunjevinu, dodajte po kašiku umućene krem pavlake. Ukrasite seckanim vlašcem i poslužite hladno.
(Novosti)