Francuski oslić u sosu od kisele pavlake


Priprema
Poređajte filete na veliki komad alufolije, obložite ih lukom i šampinjonima. Posolite, pobiberite i prelijte limunovim sokom. Naseckajte komadiće maslaca. Alufoliju preklopite tako da prilikom kuvanja ništa od sadržaja ne iscuri. U ekspres lonac stavite vodu i foliju s ribom. Učvrstiti poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjite vatru i kuvajte 5-7 minuta. Lonac izmaknite, smanjite pritisak i skinite poklopac. Foliju s ribom izvadite, oprezno otvorite i ribu s povrćem i svim sokom stavite u činiju. U posebnu posudu stavite kiselu pavlaku i lagano je zagrejte dok ne dođe do tačke vrenja. Dodajte sok od limuna, so, biber, kapare i peršun. Dobro promešajte i prelijte ribu i povrće. Pospite alevom paprikom. Uz ribu poslužiti kuvani krumpir.
Sastojci
800 g fileta od oslića
1 glavica seckanog luka
100 g šampinjona isečenih na listiće
pola kašičice soka od limuna
1 kašika maslaca
3 dl vode
biber, so
-- sastojci za sos --
4 dl kisele pavlake
1 kašika soka od limuna
1 kašičica kapara
1 kašika seckanog peršuna
malo aleve paprike
biber, so


Kuvaj sam

Paypal donacija

Popularni postovi