JAGNJETINA NA KRITSKI NAČIN

Za 6 osoba potrebno je: 1 kg jagnjećeg mesa isečenog na manje komade, 1 glavica crnog luka, 4 paradajza, pola limuna, 1 čen belog luka, 10 suve smokve, 2 manja patlidžana, 2 dl belog vina, 6 kašika maslinovog ulja, nekoliko grančica svežeg timijana, 1 kašičica kima, so i biber.

Jagnjeće meso posolite, pobiberite pospite kimom i seckanim timijanom. U šerpi zagrejte ulje i propržite meso 5-10 minuta. Potom dodajte sitno seckani crni luk, oljušteni seckani paradajz, koru limuna iseckanu na kockice, zgnječeni beli luk i smokve. Prelijte vinom i čašom vode, i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 50 minuta. Patlidžan operite, obrišite, narežite na četvrtine i dodajte u šerpu sa mesom. Kuvajte sve zajedno još 30 minuta, posolite i pobiberite po želji. Na kraju dodajte preostali timijan i poslužite sa kuskusom.


(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi