JAGNJETINA S POVRĆEM

Za 4 osobe potrebno je: 1,5 kg jagnjetine, 100 g kuskusa, 2 šargarepe, 2 manja patlidžana, nekoliko glavica mladog crnog luka, 3 čena belog luka, 1 pomorandža, 1 kocka goveđe supe, 1 kašičica semena korijandera, pola kašičice kima u prahu, 8 kašika maslinovog ulja, so i biber.

Oljuštite i isecite šargarepu, beli i crni luk. Isperite patlidžane i isecite ih na kockice. Ogulite koru pomorandže i isecite na trakice.
U šerpi zagrejte 4 kašike ulja i izdinstajte patlidžan, šargarepu, crni i beli luk. Potom izvadite povrće i stavite u tanjir, dodajte preostalo ulje u šerpu, umešajte korijander i kim, propržite 20 sekundi stalno mešajući, pa vratite povrće i dodajte meso isečeno na kocke. Dobro promešajte, stavite kocku goveđe supe, sipajte 7 dl vode, dodajte koru pomorandže, posolite i pobiberite po želji i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša. Po potrebi dolijte vodu. Kad se meso skuva pripremite kuskus prema uputstvu sa pakovanja i poslužite uz jagnjetinu i povrće. 

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi