PILEĆE MESO NA MEKSIČKI NAČIN
Za 6 osoba potrebno je: 6 pilećih prsa bez kožice, so i biber. Za marinadu: 120 ml tekile, 60 ml soka od limete, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike svežeg seckanog peršuna, 1 kašika rendane kore limete, kašika seckanog belog luka, 2 kašičice aleve paprike, pola kašičice čili začina.
U dubokoj činiji pomešajte tekilu, sok od limete, maslinovo ulje, seckani peršun, rendanu koru limete, beli luk, alevu papriku i čili začin, dobro umutite i sipajte u kesu sa hermetičkim zatvaranjem. Dodajte pileća prasa, zatvorite kesu i ostavite u frižideru najmanje 2-3 sata. Potom zagrejte roštilj za višoj srednjoj temperaturi, izvadite meso iz marinade, dobro ga iscedite, posolite i pobiberite. Podmažite roštilj i pecite meso 15-20 minuta, povremeno ga okrećući. Poslužite uz salatu po želji.
(Novosti)
U dubokoj činiji pomešajte tekilu, sok od limete, maslinovo ulje, seckani peršun, rendanu koru limete, beli luk, alevu papriku i čili začin, dobro umutite i sipajte u kesu sa hermetičkim zatvaranjem. Dodajte pileća prasa, zatvorite kesu i ostavite u frižideru najmanje 2-3 sata. Potom zagrejte roštilj za višoj srednjoj temperaturi, izvadite meso iz marinade, dobro ga iscedite, posolite i pobiberite. Podmažite roštilj i pecite meso 15-20 minuta, povremeno ga okrećući. Poslužite uz salatu po želji.
(Novosti)