KROMPIRUŠA: Tradicionalna pita, istovremeno sočna i krckava

SastojciKoličina
kore za pitu500 g
praziluk2 struka
krompir4-5
mineralna voda1 čaša
ulje1 čaša
sopo ukusu
biberpo ukusu
mlevena crvena paprikapo ukusu

Kako pripremiti

  • Praziluk sitno iseckati i na ulju prodinstati, dodati narendan krompir i sve zajedno pržiti neprestano mešajući da ne zagori. Dodati so, biber, malo mlevene paprike, ko voli moze i ljute paprike. Prohladiti. Uzeti jednu koru, poprskati je sa kiselom vodom i uljem, preko nje staviti drugu koru i poprskati je samo mineralnom vodom. Preko druge kore razbacati fil, presaviti koru na pola obe strane i urolovati. Ređati u pouljen pleh. Tako raditi sve dok se ne potroši sav materijal. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Pri kraju pečenja smanjiti temperaturu na 200 stepeni.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi