KROMPIRUŠA: Tradicionalna pita, istovremeno sočna i krckava
Sastojci
Količina
kore za pitu
500 g
praziluk
2 struka
krompir
4-5
mineralna voda
1 čaša
ulje
1 čaša
so
po ukusu
biber
po ukusu
mlevena crvena paprika
po ukusu
Kako pripremiti
Praziluk sitno iseckati i na ulju prodinstati, dodati narendan krompir i sve zajedno pržiti neprestano mešajući da ne zagori. Dodati so, biber, malo mlevene paprike, ko voli moze i ljute paprike. Prohladiti. Uzeti jednu koru, poprskati je sa kiselom vodom i uljem, preko nje staviti drugu koru i poprskati je samo mineralnom vodom. Preko druge kore razbacati fil, presaviti koru na pola obe strane i urolovati. Ređati u pouljen pleh. Tako raditi sve dok se ne potroši sav materijal. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Pri kraju pečenja smanjiti temperaturu na 200 stepeni.