PILEĆA PRSA U UMAKU OD NARANČE

Ovaj recept se može pripremati i sa drugim komadima piletine.

Sastojci

  • 8 komada filea od prsa
  • 1.5 dcl soka od naranče( đus ili iscjeđeni)
  • 1 ribana naranča
  • 1 naranča izrezana na kolutove
  • 1 žilca šećera
  • 4 dag maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice gustina
  • 1 žlica vegete
  • 1 žlica senfa
  • sjeckani bademi

Priprema

  1. Pileće filete malo stanjite , posipajte vegetom s obje strane i premažite senfom.
  2. U tavi ugrijati ulje i maslac, pa lagano pecite piletinu s jedne, pa s druge strane oko 8 minuta.
  3. Nakon toga piletinu staviti na topli tanjur.
  4. U tavu stavite koricu od naranče, sok i šećer, pa miješajući kuhajte 5 minuta.
  5. Dodajte gustin razmućen u malo vode i na kraju tanke kolutiće naranče.
  6. Sve kratko prokuhajte i po potrebi umak razrijedite sa kiselim vrhnjem.
  7. Posipati meso trakicama badema i preliti umakom.

  8. http://www.recepti.hr 

Paypal donacija

Popularni postovi