Preskoči na glavni sadržaj

Sladak kupus sa svinjetinom

Za kupus svako ima neki svoj recept i način kuvanja, a ovo je moj. Nadam se da će vam se dopasti.
SastojciKoličina
kupus1 glavica (oko 2 kg)
svinjska plećkaoko 500 g
paradajz3
suva rebraoko 300 g
svinjska mast2 kašike
sopo ukusu
biberpo ukusu
mlevena crvena paprika1 kašika

Kako pripremiti

  • Kupus isecite na kocke, a koren odstranite.
  • Meso isecite na kocke, kao za gulaš.
  • Otopite kašiku masti na dnu šerpe, pa stavite red kupusa, red mesa i malo nasečenog paradajza. Stavite još jednu kašiku masti, so i malo bibera. Opet naređajte kupus, meso i paradajz i tako redom dok ne utrošite sav materijal. Završite sa kupusom, posolite i pobiberite po ukusu.
  • Odozgo stavite komad suvih rebara, pa nalijte vodom do pola šerpe, jer će i kupus otpustiti vode.
  • Kuvajte u poklopljenom sudu na najjačoj vatri dok ne provri, pa smanjite na srednje jaku vatru. Nemojte mešati, samo povremeno proverite ako treba da dolijete vodu. Kuvajte 30-40 minuta i pred kraj promešajte. Zapržite mlevenom paprikom i kuvajte još pet minuta. Uz kupus poslužite neki sir, može mlad, sjenički ili feta, svejedno.
  • http://recepti.zena.blic.rs

Paypal donacija

Popularni postovi