LIGNJE NA TOĆ

Sastojci

  • 1 kg neočišćenih liganja
  • 1 velika ili 1,5 srednja glavica luka
  • 7-8 režnjeva češnjaka
  • papar u zrnu
  • 1 žlica vinskog octa
  • pola žlice koncentrata rajčice
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • sol
Lignje očistiti i izrazati na kolutiće oko 1 cm širine.Luk narezati na sitnije i prodinstati na maslinovom ulju,malo posoliti.Nakon 15-ak minuta dodati lignje,češnjak i papar u zrnu te dinstati dok ne ispari tekućina
Sada treba dodati rajčicu,promiješati i podliti vinom i oko 4 dl vode(poslije se može dodavati po potrebi).
Ostaviti da kuha dok lignje omekšaju i zgusnuti toć mrvicama.Još malo prokuhati i poslužiti najbolje s palentom,ali može i kuhani krumpir ili po želji.
https://www.recepti.hr

Paypal donacija

Popularni postovi