PAPRIKE PUNJENE RIŽOM I TOPLJENIM SIROM

SASTOJCI
  • 2 kašike seckanog crnog luka
  • 4 kašike seckanog lišća celera
  • 4 kašike seckanih tikvica
  • Kašika ulja
  • 100 g pirinča
  • 350 ml supe od povrća
  • so, biber
  • puna kašičica majorana
  • 150 g topljenog sira
  • kašika prženog semena pinjole
  • 4 crvene babure

1. Na ulju prodinstajte luk, celer i tikvice. Povrće izvadite, pa na istom ulju propržite pirinač. Nalijte sa 200 ml supe, kuvajte oko 15 minuta.
2. Dodajte povrće, sve promešajte pa kuvajte još tri minuta. Začinite solju,biberom i majoranom. Dodajte sir i pustite da se rastopi. Umešajte pinjole.Rernu zagrejte na 175 stepeni.
3. Paprike operite, odsecite poklopce, odstranite seme, napunite ih pirinčem. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, nalijte preostalom supom, stavite u rernu i pecite oko pola sata.

(Lisa)

Paypal donacija

Popularni postovi