PAPRIKE PUNJENE RIŽOM I TOPLJENIM SIROM
SASTOJCI
1. Na ulju prodinstajte luk, celer i tikvice. Povrće izvadite, pa na istom ulju propržite pirinač. Nalijte sa 200 ml supe, kuvajte oko 15 minuta.
2. Dodajte povrće, sve promešajte pa kuvajte još tri minuta. Začinite solju,biberom i majoranom. Dodajte sir i pustite da se rastopi. Umešajte pinjole.Rernu zagrejte na 175 stepeni.
3. Paprike operite, odsecite poklopce, odstranite seme, napunite ih pirinčem. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, nalijte preostalom supom, stavite u rernu i pecite oko pola sata.
(Lisa)
- 2 kašike seckanog crnog luka
- 4 kašike seckanog lišća celera
- 4 kašike seckanih tikvica
- Kašika ulja
- 100 g pirinča
- 350 ml supe od povrća
- so, biber
- puna kašičica majorana
- 150 g topljenog sira
- kašika prženog semena pinjole
- 4 crvene babure
1. Na ulju prodinstajte luk, celer i tikvice. Povrće izvadite, pa na istom ulju propržite pirinač. Nalijte sa 200 ml supe, kuvajte oko 15 minuta.
2. Dodajte povrće, sve promešajte pa kuvajte još tri minuta. Začinite solju,biberom i majoranom. Dodajte sir i pustite da se rastopi. Umešajte pinjole.Rernu zagrejte na 175 stepeni.
3. Paprike operite, odsecite poklopce, odstranite seme, napunite ih pirinčem. Poređajte ih u vatrostalnu posudu, nalijte preostalom supom, stavite u rernu i pecite oko pola sata.
(Lisa)