PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE
Verzija iz rerne mi je uvijek bila draža od standardnih paprika koje se kuhaju u šerpi.
Sastojci
- 1 kg paprika za punjenje
- 750 gr mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 mrkva
- 50 ml riže
- 50 ml ulja
- 3 kašike paradajz pirea
- 3 kašike putera
- voda
- so, biber
Način pripreme
- Paprike operite i očistite od sjemenki.
- Sitno isjeckajte luk i mrkvu pa ga pomiješajte rižom i mljevenim mesom.
- Posolite, pobiberite i punite paprike smjesom.
- Poredajte u tepsiju, nauljite i pokrijte aluminijskom folijom.
- Pecite u rerni z agrijanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.
- Otkrijte paprike, a u tavi otopite puter i popržite paradajz pire.
- Dodajte malo vode pa prelijte preko paprika.
- Pecite još pola sata i servirajte.
Izvor: domacica.com
http://www.dnevni.rs