VERINE SOČNE ŠNICLE

Sastojci

4 tanje juneće šnicle
so po ukusu
4 kašike brašna
1 glavica luka
1 kašika  slatke mlevene paprike
100 ml. ulja
200 ml. vode
1 kašika suvog bosiljka  ili nekog drugog suvog začina koji više volite
nekoliko zrna bibera

Šnicle izlupajte malo tučkom. Na vrelom ulju propržite luk isečen na rebarca i dodajte po ukusu soli, kada omekša dodajte mlevenu papriku i dinstajte kratko pa naposletku šnicle uvaljajte u brašno, otresite višak i stavite ih u luk i papriku. Ja sam sve to promešala par puta i da mi se brašno ne bi zalepilo za dno šerpe odmah dodala i vodu. Ubacite biber i bosiljak pa dinstajte tako ih povremeno mešanje, na slabijoj vatri, dok tečnost malo ne uvri. Kod mene je to trajalo oko 15 minuta. Nakon tog vremena prebacila sam šnicle i sos u vatrostalnu posudu, poklopila i dodala još možda 100 ml. vode pa su se šnicle tako krčkale gotovo sat vremena na 180 stepeni. 
Poslužila sam onako jednostavno i starinski kako najviše volimo sa krompir pireom i zelenom salatom :-). Meso je bilo meko kao duša.

http://slasnoiopasno.blogspot.com

Paypal donacija

Popularni postovi