DALMATINSKA PEKA HRVOJA ŽIROJEVIĆA





Hrvoje upozorava kako je važno meso i povrće za peku ne sjeći na male komade kako bismo bolje mogli kontrolirati peku, također napominje kako je domaća svinjska mast neizbježna, da se krumpiri i povrće stavljaju na meso, zajedno s kupusom koji se u Dalmaciji vrlo često stavlja u jela pod pekom.

Trebat će vam:

1 teleća potrbušina
janjeći vrat
janjeća plećka
dio janjećeg buta i rebara
svježa paprika
rajčice
svježi peršin
mrkva
luk
krumpir
panceta
ružmarin
bijelo vino
kiseli kupus

Priprema:

Meso izrežite na otprilike jednake komade, posolite ga i popaprite. Stavite ga u protvan koji ste prethodno namastili s domaćom masti. Pancetu izrežite na ploške i poredajte ju po mesu. Krumpir i povrće također izrežite na komade otprilike jednake veličine te sve posolite i popaprite. Na meso stavite krumpir te zatim dodajte povrće. Dodajte peršin i ružmarin također. Sve podlijte s bijelim vinom. Na vrh peke žlicom stavite par ''kupica'' svinjske masti. Stavite peći pod peku te negdje na sredini pečenja izlijte višak tekućine. Ponovno vratite pod peku

Paypal donacija

Popularni postovi