LUNGIĆ S PANCETOM
Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci:
1 lungić
150 g tanko narezane panecete
1, 5 dl vrhnja za kuhanje
1 žlica senfa s gorusicom
1 dl bijelog vina
sol
papar
grančica ružmarina
maslac
maslinovo ulje
150 g tanko narezane panecete
1, 5 dl vrhnja za kuhanje
1 žlica senfa s gorusicom
1 dl bijelog vina
sol
papar
grančica ružmarina
maslac
maslinovo ulje
Priprema:
1. Lungić narežite na deblje komade, dva do tri prsta debele, posolite ga i popaprite. Svaki komad mesa obavijte bočno pancetom i zataknite manji komadić ružmarina pa pričvrstite čačkalicom. Na tavu stavite maslac i malo maslinova ulja.
2. Kad se maslac otopi, na tavu rasporedite komade lungića s pancetom i pecite ih s obje strane dok panceta i meso ne dobiju lijepu boju. Meso mora iznutra ostati blago ružičasto, no ako ne volite takvo, Ispecite ga po vlastitom ukusu.
3. Izvadite meso sa strane pa u tavu dodajte bijelo vino, vrhnje, senf s gorušicom te izradite umak. Posolite malo i popaprite. Poslužite meso s umakom i kuhanim krumpirom koji ste potom malo zapekli u pećnici, prenosi Jutarnji.hr.
(www.jabuka.tv)