PILETINA U KREMASTOM SOSU-UPAKIRANA U PUTERASTO LISNATO TIJESTO
Piletina u lisnatom tijestu nikako ne može biti promašaj, još ako se sve začini sa dobrim kremastim sosom, nema da ne valja! Pogledajte recept i kuhajte sa slašću
Sastojci
300 gr Ovako pilećih prsa izrezanih na kockice
500 gr lisnatog tijesta
1 mali luk izrezan na kockice
3 čehne bijelog luka
200 gr krem sira
6 kašika putera
500 gr lisnatog tijesta
1 mali luk izrezan na kockice
3 čehne bijelog luka
200 gr krem sira
6 kašika putera
Način pripreme
U tavi na maslinovom ulju propržite luk, sitno sjeckani bijeli luk i piletinu.
Dodajte krem sir i puter i sklonite s vatre.
Razvucite lisnato tijesto i izrežite na pravougaonike.
Punite smjesom od piletine i preklopite.
Poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Dodajte krem sir i puter i sklonite s vatre.
Razvucite lisnato tijesto i izrežite na pravougaonike.
Punite smjesom od piletine i preklopite.
Poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.