SOČNA PILETINA PUNJENA ŠUNKOM I SIROM U HRSKAVOM OMOTAČU
Cordon bleu francuski je specijalitet koji uključuje panirani komad mesa punjen šunkom i sirom, a iznimno nalikuje na naš zagrebački odrezak.
Sastojci za cordon bleu:
-2 pileća prsa bez kosti
-8 kriška šunke po želji
-8 kriški topivog sira po želji
-½ čajna žličica češnjaka u prahu
-½ čajna žličica luka u prahu
-sol i papar po želji
-8 kriška šunke po želji
-8 kriški topivog sira po želji
-½ čajna žličica češnjaka u prahu
-½ čajna žličica luka u prahu
-sol i papar po želji
Za pohanje:
-2 jaja
-200 grama krušnih mrvica
-100 grama brašna
-200 grama krušnih mrvica
-100 grama brašna
Priprema:
1. Pileća prsa dobro istrljajte začinskom mješavinom sastavljenom od soli, papra, te luka i češnjaka u prahu.
2. Pileća prsa stavite u plastičnu foliju te dobro istucite batićem za meso dok ne dobijete ravnu površinu.
3. Na tako pripremljenu piletinu pravilno raspodijelite četiri kriške sira i šunke. Smotajte piletinu u rolicu i čvrsto je obložite plastikom.Stavite piletinu u hladnjak na 30 minuta da se meso stisne.
4. Panirajte rolice piletine na klasičan način uz pomoć jaja, brašna i krušnih mrvica.
5. Ispecite tako pripremljene rolice u dubokom ulju na 170 Celzijevih stupnjeva oko pet minuta sa svake strane.
6. Termometrom provjerite unutrašnjost mesa. Piletina je pečena kada je meso u središtu postiglo temperaturu od 74 stupnjeva.
7. Ako meso nije pečeno, završite ga termički obrađivati u pećnici na 170 Celzijevih stupnjeva.
8. Narežite rolice na kriške i poslužite uz sezonsku salatu te umak po želji.
Dobar tek!
(www.jabuka.tv)