MAČKAT ŠNICLA U KAJMAKU

Potrebne namirnice:

- Pileći file kg 0,4
- Kajmak kg 0,2
- Jaja kom 2
- Lepinja kom 2
- Domaća salama kg 0,05
- Goveđi ramstek kg 0,05
- Tanka slanina kg 0,05
- Tikvice kg 0,15
- Paprike (crvene, zelene)kg 0,15
- Biber (mlin kotani)
- Mast kg 0,05
- Peršun list kg 0,01

Način pripreme:

Pileći file rastucati na veličinu lepinje, pobiberiti i prepržiti na masti. Lepinju isjeći na pola, staviti piletinu, trakice domaće salame i ramsteka. Izmutiti jaja i dodati kajmak, tu smjesu preliti preko piletine i posuti sa slaninom isječenom na rezance. Gornji dio lepinje isjeći na štapiće. Lepinju staviti u pleh i zapeći (gratinirati) u rerni. Paprike i tikvice isjeći na štapiće i prepržiti na masti, začiniti i servirati kao prilog uz lepinje.

Paypal donacija

Popularni postovi