OMLET S POVRĆEM
Za omlet:
4 jaja
1 kašika vode
so
1 kašika ulja
Za prilog od povrća:
1 kašika maslinovog ulja
50 g luka
1 feferon
200 g svježe zelene paprike
200 g svježe crvene paprike
100 g paradajza
so
Priprema:
1. Na vrućem ulju propržite nasjeckani luk, narezani feferon, paprike i paradajz narezan na kockice.
2. Sve posolite i pecite oko 5 minuta dok povrće ne omekša.
3. Jaja promiješajte s vodom i solju, izlijte ih u nauljenu tavu i ispecite 2 omleta.
4. Na polovicu svakog pečenog omleta stavite pola pečenog povrća i preklopite drugom polovicom omleta. Poslužite vruće.
https://www.azra.ba
4 jaja
1 kašika vode
so
1 kašika ulja
Za prilog od povrća:
1 kašika maslinovog ulja
50 g luka
1 feferon
200 g svježe zelene paprike
200 g svježe crvene paprike
100 g paradajza
so
Priprema:
1. Na vrućem ulju propržite nasjeckani luk, narezani feferon, paprike i paradajz narezan na kockice.
2. Sve posolite i pecite oko 5 minuta dok povrće ne omekša.
3. Jaja promiješajte s vodom i solju, izlijte ih u nauljenu tavu i ispecite 2 omleta.
4. Na polovicu svakog pečenog omleta stavite pola pečenog povrća i preklopite drugom polovicom omleta. Poslužite vruće.
https://www.azra.ba