PILEĆA PRSA S MEDOM I LIMUNOM
Piletina na nešto drugačiji način. Probajte, nećete se pokajati!
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 komada pilećih prsa s kožicom,
- 1 limun,
- 1,5 žlice meda,
- 1 žličica timijana,
- papar,
- ulje,
- so
Priprema:
Pileća prsa nasolite, popaprite, položite u vruću posudu s uljem, s kožicom prema dolje, i pecite u pećnici. Kad je jedna strana pečena, meso okrenite, lagano ga premažite medom, pospite timijanom i prekrijte kriškama limuna.
Od ostatka limuna napravite umak – pomiješajte ga s 3 do 4 žlice vode i dobiveni sok prelijte po mesu.
Posudu s mesom ponovno stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i ispecite do kraja.
Meso možete poslužiti s krumpirom, rižom ili nekim zelenim povrćem.
Izvor Dobarsavjet.info