PILEĆA PRSA S MEDOM I LIMUNOM

Piletina na nešto drugačiji način. Probajte, nećete se pokajati!
Sastojci (za 4 osobe):
  • 4 komada pilećih prsa s kožicom,
  • 1 limun,
  • 1,5 žlice meda,
  • 1 žličica timijana,
  • papar,
  • ulje,
  • so
Priprema:
Pileća prsa nasolite, popaprite, položite u vruću posudu s uljem, s kožicom prema dolje, i pecite u pećnici. Kad je jedna strana pečena, meso okrenite, lagano ga premažite medom, pospite timijanom i prekrijte kriškama limuna.
Od ostatka limuna napravite umak – pomiješajte ga s 3 do 4 žlice vode i dobiveni sok prelijte po mesu.
Posudu s mesom ponovno stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i ispecite do kraja.
Meso možete poslužiti s krumpirom, rižom ili nekim zelenim povrćem.

Izvor Dobarsavjet.info

Paypal donacija

Popularni postovi