SVINJETINA SA LIMUNOM,ŠEĆEROM I VINOM

Za 4 osobe potrebno je: 
1 kg svinjske pečenice, 3 limuna, 2 kašike smeđeg šećera, 1,5 dl kokošje supe, 2,5 dl belog vina, 2 kašičice kurkume, 4 šargarepe iseckane na kocke, 1 glavica crnog luka, so i biber. 

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Iscedite limunov sok a koru operite i iseckajte na komadiće. Stavite meso u vatrostalnu činiju, zasecite meso na više mesta i umetnite polovinu seckane limunove kore. U činiji pomešajte šargarepu, seckani crni luk, sok od limuna, šećer, supu, vino i kurkumu. Posolite i pobiberite, sipajte preko mesa, poklopite ili prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 60 minuta dok meso ne omekša. Potom dodajte preostalu limunovu koru i pecite još 15-20 minuta.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi