SVINJETINA ZAČINJENA PIVOM

Za 6 osoba potrebno je:
 800 g svinjskog mesa, 2 dl piva, 2 dl goveđe supe, 1 veza aromatičnih trava (ruzmarin, timijan...), 2 praziluka, 1 čen belog luka, 100 g dimljene slanine iseckane na kocke, 80 g brašna, 400 g kukuruznog brašna, maslinovo ulje, so i biber.

Očistite meso od kostiju i žila i isecite na kocke veličine do 2 cm. Začinske trave sitno iseckajte i pomešajte sa brašnom pa uvaljajte komadiće mesa. Praziluk očistite i iseckajte na kolutove. U dubokom tiganju zagrejte malo ulja i propržite zgnječeni beli luk i slaninu. Potom dodajte meso, pržite dok ne porumeni, umešajte praziluk i dinstajte desetak minuta, stalno mešajući. Prelijte pivom, kuvajte dok alkohol ne ispari, pa dolijte supu, posolite i pobiberite po želji i nastavite sa kuvanjem na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. U međuvremenu postepeno sipajte kukuruzno brašno u 1,7 l kipuće, posoljene vode, pa neprestano mešajući kuvajte kačamak na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Sipajte u tanjir, dodajte meso i poslužite dok je vruće.


(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi