TELETINA S KROMPIROM

Za 4 osobe potrebno je: 
700 g teletine, 2 veće glavice crvenog luka, 60 g kandiranih brusnica, 50 g jezgra oraha, 4 krompira srednje veličine, 80 g brašna, 1 veza timijana, 1 čen belog luka, 2,5 dl supe, 40 g putera, 1 dl belog vina, maslinovo ulje, so i biber. 

Crveni luk oljuštite i isackajte i propržite u dubokom tiganju sa malo ulja. Prelijte vinom, dinstajte dok alkohol ne ispari i sklonite sa strane. Meso iseckajte na kocke, pospite brašnom i ispržite u tiganju na mešavini ulja i 20 g putera. Dodajte zgnječen čen belog luka i pržite dok meso ne porumeni, pa vratite luk i promešajte. Zalijte kutlačom supe i kuvajte 30 minuta na umerenoj temperaturi. Orahe krupno iseckajte i dodajte u tiganj zajedno sa brusnicom i listićima timijana. Promešajte, posolite i pobiberite i isključite ringlu. Krompir oljuštite, narežite na kolutove i obarite 3 minuta u posoljenoj vodi i iscedite. Sipajte meso u podmazan pleh, prekrijte krompirom, zalijte uljem i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi