ZAPEČENO MLJEVENO MESO U PAVLACI
Sastojci
- 500 g mljevenog mesa
- 2 praziluka
- 1 jaje
- 50 g prezli
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- So, biber i mješavina začina
Za preliv
- 2 jaja
- 140 ml pavlake za kuvanje
- so
Priprema
Na malo maslinovog ulja propržite mljeveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.
Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom.
Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.
Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite.
Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz sezonsku salatu.